Στις 15 Φεβρουαρίου  όλα τα τμήματά του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας συνδέθηκαν ταυτόχρονα διαδικτυακά από τις αίθουσές τους σε εκδήλωση σχετικά με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου μέσω της δωρεάς μυελού οστών, που εξελισσόταν δια ζώσης στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Μόλις την προηγούμενη  το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η  δομημένη καλωδίωση όλων των χώρων του σχολείου  με την ευγενή χορηγία της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ.

Η εταιρεία δείχνοντας εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία ανταποκρίθηκε σε αίτημα  του σχολείου και χρηματοδότησε γενναιόδωρα αυτό το έργο υποδομής, που εξυπηρετεί τις δράσεις και το έργο του σχολείου

Το έργο έγινε  σε κρίσιμη στιγμή για το σχολείο , καθώς  άρχισε η πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών που απαιτεί τη χρήση ψηφιακών μέσων . Χωρίς την καλωδίωση των αιθουσών στο διαδίκτυο θα ήταν αδύνατο να εφαρμοστούν με επιτυχία  τα διδακτικά σενάρια και ο όποιος εξοπλισμός που διαθέτουμε, θα παρέμενε σε περιορισμένη χρήση. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότεροι μαθητές, χωρίς να μετακινηθούν από τις αίθουσες, τις συναντήσεις με Πανεπιστημιακούς δασκάλους και άλλους  Μέντορες  που υλοποιήσαμε (21 και 22/2)  και θα υλοποιήσουμε στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού “Παράθυρο στο Μέλλον”.